Babské hody zahájily již ve třináct hodin sousedské trhy. Konaly se tradičně v ulici Městečko v blízkosti kašny. Nabídka byla docela široká: sýry, uzeniny, pečivo, káva, čaje, sladkosti, ruční práce i košíkářské výrobky.

Po čtrnácté hodině se ze sokolovny vydal na pochod městem krojovaný průvod rajhradských žen a dívek, doprovázený dechovou hudbou Dambořanka. Z ulice Odbojářů odbočil do ulice Masarykovy a pokračoval směrem k obecnímu úřadu za občasného zastavení kvůli tanci. Před budovou rajhradské pobočky Základní umělecké školy Židlochovice se k průvodu přidaly děti z tanečního oddělení. Na křižovatce u radnice se opět tančilo a pak se všichni odebrali do ulice Městečko. Tam starosta města František Ondráček předal vařečku coby symbol hodového práva a hody mohly začít.

Jejich součástí byla i soutěž Rajhradská buchetka určená kuchařkám, neboť šlo o nejlepší domácí pečený výrobek, sladký nebo slaný. Soutěžící mohli přinést buchty, koláče, koblihy, řezy, bábovky, rolády, záviny, placky, rohlíčky a další výtvory. Oficiálně se soutěžilo o dvě ceny. Cena veřejnosti byla připravena pro vzhledově nejúspěšnější výrobek, u ceny udělované odbornou porotou šlo zase o chuť. Při pohledu na vystavené dobroty se ale všem kolemjdoucím hned sbíhaly sliny, takže ocenění a poděkování patří všem zúčastněným kuchařkám.